Alfabet van verouderde zaken

Wat verandert er toch veel in korte tijd! Na het industriële tijdperk zitten we nu volop in het digitale tijdperk. Op zevenmijlslaarzen dendert die digitale reus door onze levens … en probeer hem maar bij te houden! Naarmate ik hijgend en af en toe verward in zijn reuzenafdrukken volg, groeit mijn gevoel van nostalgie ook met de dag.

Ik passeerde vanochtend een (heel vieze kleur) oranje Saab op het schoolplein van de Vrije School en lachte er vertederd naar, bijna alsof het om een mens ging. Wat een schoonheid! Antieke boekjes met linnen kaft en goudopdruk mogen alleen al om hun buitenkant op het houten salontafeltje liggen.

Laatst kwam er in de goededoelenwinkel waar ik als vrijwilliger werk zo’n oude, zwarte, bakelieten telefoon binnen. Hij stond daar op een tafeltje te wachten op een koper. Ik voelde keer op keer de aandrang mijn vinger in de draaischijf steken, te draaien en te luisteren naar dat langzaam ratelende, rustgevende geluidje.

Ik denk zelfs nu al met een gevoel van weemoed terug aan mijn oude, sneeuwwitte iMac, met zijn draaibare platte scherm op een halve bol, geïnspireerd op de zonnebloem … En die moest pas drie jaar geleden het veld ruimen.

 

John Atkinson weet dit gevoel treffend en humorvol weer te geven in zijn cartoons.

alphabet-of-the-obsolete

vintage-social-networking

Nog geen reacties.

Geef een reactie