Happy days …

The Fonz

Happy days, want ja, de opdrachten blijven binnenkomen, ondanks de crisis. Verder happy omdat ik momenteel bezig ben met de redactie van twee boeken van auteurs die allebei ook actief zijn voor het tijdschrift Happinez.

Ellen Duim (what’s in a name …) geeft een oud beroep nieuw, modern elan: zij is handlezeres. Met zo veel enthousiasme en ervaring dat ze al haar kennis en kunde nu in een kleurrijk, vlot boek stort. Daarin raadt ze beginnende handlezers aan vooral veel te gaan kijken naar de handen van mensen. Want dan ga je de verschillen pas zien. Dus dat breng ik deze dagen in praktijk en ik vraag mensen of ze mij hun handen willen laten zien.

Daarbij is me opgevallen dat mannen dan terloops de aandacht vestigen op dat deel van hun handen dat de naam Venusberg draagt (beter bekend als ‘de muis’ van de hand). Bij mannen is dat vaak een bollende, veerkrachtige berg. Blijkbaar hebben ze ooit ergens opgevangen dat dat zou wijzen op een stevige seksdrive en goed minnaarschap … en dat hebben ze goed onthouden.

Vincent Duindam (psycholoog werkzaam aan de Universiteit Utrecht) heeft daar wat andere ideeën over. In zijn boekje Leren liefhebben geeft hij aan dat presteren in bed er binnen een relatie helemaal niet zo toe doet. Hij laat een andere weg zien: seksualiteit in de vorm van een bezielde ontmoeting tussen twee geliefden.

Maar dat is niet het enige waar dit boek over gaat. Het laat zien hoe je kunt leren egoloos lief te hebben. Daarbij breit hij Eckhart Tolle, Anselm Grün, Franciscus van Assisi en enkele andere wijze wolsoorten door elkaar heen. Het resultaat is een hartverwarmend truitje, niet alleen voor mensen in een relatie (in relatiestress), maar voor iedereen die ruimer van hart wil worden.

 ——————————————–
leren_liefhebben

Handleeslustigen moeten nog even geduld hebben: Handleesboek. Breng lijn in je leven (AnkhHermes) komt pas in augustus uit. Leren liefhebben (Ten Have) al eerder.

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een antwoord