i could cuddle Kudler …

Als ik mensen vertel dat ik mijn brood verdien als tekstredacteur zie ik ze nogal eens wazig in de verte te kijken. Ze hebben er weinig beeld bij.
Niet gek eigenlijk, zelfs uitgeverijen hanteren verschillende begrippen voor het werk dat ik doe. 

De definities van proeflezer, redacteur, (voor- of na)corrector en persklaarmaker lopen regelmatig door elkaar. Krijg ik van de één een opdracht onder de noemer ‘voorcorrectie’, een vergelijkbare klus heet bij de ander ‘middelzware redactie’. 

Redacteur en schrijver David Kudler steekt mij en mijn collega’s een reuzehart onder de riem. Hij maakt het belang van ons werk – dat onzichtbaar is, tenzij het slecht is gedaan – heel duidelijk door eerst 7 misverstanden en vervolgens 3 waarheden op een rijtje te zetten.

Thank you mr. Kudler!

Eén reactie op i could cuddle Kudler …

  1. Saskia de bruin 8 juli 2018 op 16:10 #

    Mooie inzichten inderdaad. Daar word ik heel blij van. Net als van jouw werk aan mijn manuscript.

Geef een antwoord