Hoe ik freelance tekstschrijver en tekstredacteur werd

In 2008 ging ik het avontuur aan van freelance tekstschrijver en tekstredacteur. Ik had er al vaker over nagedacht, daarom was het een vanzelfsprekende stap toen mijn laatste baan in loondienst ophield.
Hester Bruning tekstschrijver & tekstredacteur

Ik werk als freelance tekstschrijver en tekstredacteur voor: uitgeverijen, particulieren, (overheids)organisaties, tijdschriften en kranten. Schrijven en redigeren voor het web doe ik ook graag. Om mijn klanten op dat gebied uitstekend van dienst te kunnen zijn, volgde ik o.a. de cursus ‘Zoekmachinebewust tekstschrijven’ (Applinet). Ik ben in het bezit van het diploma Bureauredactie van de Vakopleiding Boekhandel en Uitgeverij.

Taal, de blauwe draad

Taal vormt een Bicpenblauwe draad door mijn leven en werk. Ik rondde als 17-jarige het gymnasium af met 5 talen in mijn pakket. Daarna bracht ik 2 jaar door op Brockwood Park, een internationale (kost)school in Engeland opgericht door de filosoof Krishnamurti en behaalde daar de lesbevoegdheid Certificate of Proficiency in English van de universiteit van Cambridge.

Bij terugkomst in Nederland volgde ik enkele jaren de studie Vergelijkende Kunstwetenschappen aan de Vrije Universiteit en voltooide de opleiding tot vertaler Spaans bij ISBW.

Ervaring met schrijven en redigeren deed ik onder meer op gedurende ruim 5 jaar als communicatiemedewerker bij de gemeente Amersfoort. Ik schreef daar persberichten; speeches voor wethouders op het gebied van welzijn, onderwijs, cultuur, zorg en toerisme; brochureteksten voor de Sociale Dienst. Ook redigeerde ik de scholengids, jaarverslagen en andere publicaties.
Ik voltooide de opleiding Nima-pr-a en volgde cursussen creatief schrijven bij de Schrijversvakschool (Amsterdam) en het Centrum voor Communicatie & Journalistiek (Hogeschool van Utrecht).

In 2004/2005 bracht ik een half jaar door in Peru, waar ik werkte in een kinderhuis in Iquitos, een grote stad aan de oevers van de Amazone. Ik gaf daar o.a. Engelse les. Een impressie van mijn verblijf.

Mijn laatste baan in loondienst was als pr-medewerker bij Metacentrum, een loopbaanbegeleidingsbureau in Zutphen.

Zie ook mijn Linkedin-profiel.