Tekstredactie

Tekstredactie (redigeren) betekent het bewerken of in sommige gevallen herschrijven van (gedeeltes van) een bestaande tekst. In welke mate ik een tekst bewerk hangt af van de kwaliteit die hij al heeft. Het kan variëren van ingrijpende veranderingen in de stijl, opbouw en inhoud tot aan de correctie van spelling en grammatica.

Voor uitgeverijen

Uw uitgeverij heeft of verwacht een manuscript en zoekt een doorgewinterde (eind)redacteur. Iemand met een uitstekend taalgevoel, die uiterst nauwkeurig is en afspraken nakomt. Ik ben heel alert op langdradigheid, onlogische structuur en inhoudelijke inconsequenties. Naast uiteraard correct taalgebruik en een goede leesbaarheid.
Aanpassingen doe ik in goed en respectvol overleg met de auteur(s) en/of uitgever.
Ik werk met regelmaat voor o.a. Terra Lannoo (NL) en Lannoo (B), Ten Have, Kosmos Uitgevers, SWP Uitgevers, In de Wolken, Circle Publishing en AnkhHermes.

Webredactie

Als freelance webredacteur maak ik uw teksten geschikt voor het web. Duidelijk, kort en vooral niet te moeilijk taalgebruik. Onderzoek heeft aangetoond dat eenvoudige teksten geschikt zijn voor elke doelgroep. Ik kijk ook naar opmaak, gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid.

Boek in eigen beheer uitgeven

Steeds meer mensen geven een boek in eigen beheer uit. U heeft zelf al teksten geschreven en zoekt een kundig taalmens om ze te lezen, feedback te geven en/of te bewerken? Ik ga er graag mee aan de slag.

Ik bezit het diploma Bureauredactie van de Vakopleiding Boek en Uitgeverij.