Tekstredactie

Tekstredactie (redigeren) betekent het bewerken of in sommige gevallen herschrijven van (gedeeltes van) een bestaande tekst. In welke mate ik een tekst bewerk hangt af van de kwaliteit die hij al heeft. Het kan variëren van ingrijpende veranderingen in de stijl, opbouw en inhoud tot aan de correctie van spelling en grammatica.

Voor uitgeverijen

Uw uitgeverij heeft of verwacht een manuscript en zoekt een freelancer voor de (eind)redactie. Iemand met een uitstekend taalgevoel, die uiterst nauwkeurig is en afspraken nakomt.
Ik werk met regelmaat voor o.a. AnkhHermes, SWP Uitgevers, A.W. Bruna Uitgevers, Terra Lannoo (NL) en Lannoo (B), In de Wolken en Ten Have.

Webredactie

Als freelance webredacteur maak ik uw teksten geschikt voor het web. Duidelijk, kort en vooral niet te moeilijk taalgebruik. Ook houd ik rekening met zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Boek in eigen beheer uitgeven

Steeds meer mensen geven een boek in eigen beheer uit. U heeft zelf al teksten geschreven en zoekt een kundig taalmens om ze te lezen, feedback te geven en/of te bewerken? Ik ga er graag mee aan de slag.
In mijn netwerk zitten vormgevers en drukkerijen die een prachtig product maken van uw boek.

Ik bezit het diploma Bureauredactie van de Vakopleiding Boek en Uitgeverij.